Το Hellenic Management Centre, ο αποκλειστικός φορέας εκπαίδευσης του Institute of Chartered Shipbrokers στην Ελλάδα, παρέχει το επαγγελματικό ναυτιλιακό πρόγραμμα σπουδών, ICS Annual Professional Maritime Programme.

Με πάνω από 100 χρόνια παρουσίας στο ναυτιλιακό χώρο, το ICS μέσω του κορυφαίου προγράμματος σπουδών, παρέχει τη δυνατότητα σε όσους ενδιαφέρονται να απασχοληθούν στο χώρο της ναυτιλία αλλά και σε όσους ήδη εργάζονται σε αυτόν, να αποκτήσουν την μεγαλύτερη επαγγελματική πιστοποίηση της ναυτιλίας παγκοσμίως.

Το πρόγραμμα προετοιμάζει τους συμμετέχοντες για τις εξετάσεις του ICS, Professional Qualifying Examinations, που οδηγούν στην απόκτηση της ιδιότητας μέλους του ICS.

Η ιδιότητα μέλους - ICS Membership - έιναι η μοναδική επαγγελματική πιστοποίηση του χώρου της ναυτιλίας και αποτελεί σημάδι επαγγελματισμού και καταξίωσης παγκοσμίως.
 

Το πρόγραμμα κατάρτισης του ICS προσφέρει στους συμμετέχοντες ένα ολοκληρωμένο θεωρητικό υπόβαθρο της ναυτιλιακής αγοράς, αλλά και πρακτικές γνώσεις που εφαρμόζονται άμεσα στην καθημερινή επαγγελματική απασχόληση των αποφοίτων. 

 

ΔΟΜΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Το πρόγραμμα αποτελείται από 7 μαθήματα, τα οποία διδάσκονται σε δύο κύκλους:

FIRST SEMESTER

Κατά την διάρκεια του πρώτου κύκλου, οι συμμετέχοντες παρακολουθούν τα παρακάτω τέσσερα (4) υποχρεωτικά μαθήματα, ώστε να αποκτήσουν τις αναγκαίες γνώσεις των βασικών τομέων της ναυτιλίας:

SECOND SEMESTER

Κατά τον δεύτερο κύκλο, οι υποψήφιοι εξειδικεύονται και αποκτούν εκτενή γνώση του πεδίου ενδιαφέροντος με την επιλογή τριών (3) μαθημάτων από την παρακάτω λίστα:


Το πρόγραμμα απευθύνεται σε:

·         Επαγγελματίες της ναυτιλίας – shipbrokers, operators, charterers, maritime lawyers, agents, etc - οι οποίοι επιθυμούν να αναβαθμίσουν την θεωρητική και πρακτική κατάρτιση τους και να πιστοποιήσουν τις εξειδικευμένες γνώσεις τους. 

·         Αξιωματικούς του Εμπορικού Ναυτικού – οι οποίοι επιθυμούν να εμπλουτίσουν την εμπειρική γνώση και πρακτική τους με θεωρητική και πρακτική κατάρτιση. 

·         Απόφοιτους και Επαγγελματίες των κλάδων της οικονομίας, της διοίκησης, της νομικής, της μηχανικής, οι οποίοι επιθυμούν να ασχοληθούν με τα ναυτιλιακά.

Διάρκεια:

Η διάρκεια του προγράμματος είναι οκτώ (8) μήνες και τα μαθήματα διεξάγονται δύο (2) φορές την εβδομάδα, απογευματινές ώρες 19:00-21:30.

Εγγραφές:

Οι εγγραφές για το Πρόγραμμα 2018-2019 έχουν ξεκινήσει.

 Εισηγητές:

Οι εισηγητές του προγράμματος είναι μέλη του ICS με εκτενή επαγγελματική εμπειρία στο  χώρο της ναυτιλίας και συναφές ακαδημαϊκό υπόβαθρο.  

Επιδότηση ΟΑΕΔ (ΛΑΕΚ 0,24%)

Το πρόγραμμα επιδοτείτε πλήρως από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΛΑΕΚ 0,24 %). Η κατάθεση του προγράμματος και η αποπληρωμή γίνεται από το Hellenic Management Centre.

“Το 2011, το ICS Annual Professional Maritime Programme βραβεύεθηκε από τα Lloyd’s List Greek Shipping Awards ως το κορυφαίο επαγγελματικό ναυτιλιακό πρόγραμμα σπουδών στην Ελλάδα.’’

Φόρμα Ενδιαφέροντος

Name *
Name